• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimizin sitesine üye olunuz.


COVID-19, farklı kişileri farklı şekillerde etkilemektedir. Enfekte kişilerin çoğu, hafif ila orta düzeyde semptomlar geliştirmekte ve hastaneye kaldırılmadan iyileşmektedir.


En yaygın semptomlar:

ateş

kuru öksürük

yorgunluk

daha seyrek görülen semptomlar:

ağrı ve sızı

boğaz ağrısı

ishal

konjunktivit

baş ağrısı

ltat alma veya koku duyusunun kaybı

ciltte döküntü ya da el veya ayak parmaklarında renk değişimi

Ciddi semptomlar:

solunum güçlüğü veya nefes darlığı

göğüs ağrısı veya göğüste baskı

konuşma veya hareket kaybı

Ciddi semptomlar gösteriyorsanız derhal tıbbi yardım alın. Doktorunuzu veya sağlık tesisini ziyaret etmeden önce mutlaka telefonla arayın.

Hafif semptomlar gösteren ve başka bir sağlık sorunu olmayan kişiler, tedavi sürecini evde geçirmelidir.

Virüsle enfekte olan kişiler ortalama 5-6 gün içinde semptomları göstermeye başlar. Bununla birlikte, bu süre 14 günü bulabilir.


Loç yöresi Derneği Başkanı ve yönetim kurulu.

Ramazan bayramınızı

En içten dileklerimizle

Kutlar

Rabbimiz sağlık sıhhat ve huzur içinde nice Bayramları sevdiklerimizle birlikte kavuşturmayı nasip etsin.

Ramazan Bayramımız Mübarek olsun.


Kastamonu Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 35,6978   35,7622
EURO 37,2335   37,3005
       
Sponsorlarımız
YAZARIMIZ YASEMİN GÜLER TÜM YAZILARI




YAZARIN SON MAKALESİ


SÜREKLI BOĞAZ AĞRISI VE YUTKUNURKEN TAKILMA HISSI VAR. FARENJIT OLABILIR MI?

Farenjit, orofarenks olarak adlandırdığımız boğaz bölgesinin iltihabıdır. Bu hastalıktaki en belirgin şikayet; boğaz ağrısı, yutkunma sırasında oluşan bir takılma ve acıma hissi ile bazı hastalarda boğazda yanma şeklinde kendini gösterir.
 
Erişkinlerde farenjitin en sık sebebi % 30-60 oranında soğuk algınlığı semptomları ile başlayan viral enfeksiyonlardır. Bakteriler de farenjit etyolojisinde rol oynarlar. A grubu beta hemolitik streptokoklar (halk arasında beta mikrobu) da en önemli bakteriyel sebeplerdendir. Sigara kullanımı, acılı gıdaların sık tüketimi, çok soğuk ve çok sıcak gıdalar, tozlu ortamlar, tiner-yağlı boya gibi kokulu ve tahriş edici maddelere maruz kalmak, aşırı ve yüksek sesle konuşma-bağırma gibi faktörler de farenjite sebep olan ve altta yatan faktörlerdir. Burunda kemik eğriliği olan hastalarda farenjit sıklıkla görülebilmektedir. Çünkü bu hastalar burundan rahat nefes alamadıkları için ağızdan nefes almakta bu da boğazda kurumaya ve mikro organizmaların buraya gelerek enfeksiyon oluşturmalarına sebep olmaktadır. Öte yandan, genizden iltihabi akıntısı olan sinüzitli hastalarda da farenjit önemli ve geçmeyen bir sorundur. Bu hastalarda da iltihabi geniz akıntısı mikroorganizmaları barındırmakta ve asidik özelliğiyle de geniz ve boğaz bölgesinde tahrişe ve enfeksiyona yol açmaktadır. Bu durum uzun süreli tedavi edilmeyen olgularda da hastalığın kronikleşmesine sebep olur. Bu sebeple, burunda kemik eğriliği olan hastalar ve geniz akıntısı olan hastalar tedavi için bir kulak burun boğaz hekimine başvurmalıdırlar.
 
Farenjit, akut veya kronik olarak karşımıza çıkmaktadır. Akut farenjitte hastada boğazda yanma, hafif ateş, halsizlik, iştahsızlık ön plandayken, kronik farenjitte ise ateş yoktur. Boğaz ağrısı ve takılma hissi ön plandadır. Kronik farenjitli hastalarda sigara kullanma, boğazın aşırı öksürük veya konuşma ile tahrişi, ya da soğuk havanın uzun süreli solunması, önemli rol oynamaktadır. Kronik farenjit uzun süreli olarak hastayı rahatsız eder.Tedavi için: akut farenjitli hastalarda antibiyotik kullanılmalıdır, kronik vakalarda ise antiinfilamatuar ilaçlar, lokal gargara ve spreyler kullanılabilir. Boğaza tahrişten kaçınılması ve ağız hijyeninin düzeltilmesi gereklidir. Gıdalar ılık tüketilmeli, özellikle çok soğuk ve çok sıcak gıdalardan kaçınılmalıdır. Sigara içilmemelidir. Burunda kemik eğriliği olan hastalarda ameliyatla bu eğriliğin düzeltilerek hastanın fizyolojik yollardan nefes alması sağlanmalı, sinüzit olgularında da gerek ilaçla, gerekli olgularda da cerrahi olarak endoskopik sinüs cerrahisi ile sinüzit tedavi edilmelidir.


Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Yılmaz can
Üyelik formu doldurmak için bir link oluşturulmasının uygun olacağını düşünüyor ve oneriyorum sn yönetim kuruluna önerimdir.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Sponsorlarımız
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır

Kastamonu Cide Karakadı Çamdibi Hamitli Şenköy Köyleri Derneği

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top